Через пожежу на нафтобазі у Луцьку перевірили якість повітря: які результати

Через пожежу на нафтобазі у Луцьку перевірили якість повітря: які результати
Через пожежу на нафтобазі у Луцьку, яка виникла внаслідок ракетного удар, фахівці перевірили якість повітря в обласному центрі.

Про це розповіла Суспільному заступниця директора з дослідження фізичних та хімічних факторів обласного центру контролю і профілактики хвороб Надія Костирка.

Заміри повітря зробили в чотирьох точках міста.

Як розповіла Надія Костирка, знизити наслідки горіння нафтопродуктів допоміг сильний вітер: "Об’єкт знаходиться в промисловій зоні, фактично, вітер нам допоміг і це не дозволило лягти концентровано цьому диму на житлову забудову, тому перевищень в жодній з точок не було. Ні окису вуглецю, ні сірчистого ангідриду, ні діоксиду азоту, по чому ми проводили заміри".

Зі слів фахівчині, після запровадження воєнного стану обласний центр контролю і профілактики хвороб почав щодня моніторити якість питної води у водогонах та тричі на день перевіряти природний радіаційний фон на Волині. Наразі будь-яких перевищень норми не фіксували.

Нагадаємо, що близько о 22:00 27 березня у Луцьку пролунали декілька вибухів. Як повідомив голова обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, по нафтобазі у Луцьку завдали ракетний удар.

Станом на ранок 28 березня рятувальникам вдалося локалізувати займання з допомогою піни. Роботи на об'єкті тривають впродовж дня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через пожежу на нафтобазі у Луцьку перевірили якість повітря: які результати
28 березень, 2022, 17:09