Добрі новини від ВолиньPost за 28 грудня

Добрі новини від ВолиньPost за 28 грудня
В Україні все ще триває загарбницька війна. Але є і добрі новини! Наприклад, за час повномасштабного вторгнення у Луцькому пологовому будинку з'явилися на світ 1125 малюків, а Лесин виш цьогоріч випустив 900 магістрів!

Про ці та інші позитивні новини, які висвітлювали 28 грудня, традиційно нагадуємо у нашій постійній рубриці:

У Луцькому пологовому будинку з 24 лютого народилося більше тисячі малюків: п'ятеро – в укритті

У Луцькому пологовому будинку за час повномасштабної війни з'явилися на світ 1 125 дітей, із них п’ятеро малюків народилися в укритті.

Наприклад, у сім'ї Кидибів 27 грудня народився син. Поки мама відходить після операції, тато з новонародженим спустився в укриття. Зі слів Олександра Кидиби, в приміщенні тепло, умови добрі.

"На роботі так само усі мають іти в укриття ховатися, так само й тут: всі спустилися, оперативно. 4.200 кг хлопчик, спить, він наївся, добре, що не кричить", – каже лучанин.

ЗСУ за добу ліквідували понад пів тисячі окупантів

Росія у війні проти України втратила вже близько 103 770 солдатів. Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 28.12 орієнтовно:

▪️ особового складу ‒ близько 103 770 (+550) осіб,
▪️ танків ‒ 3 017 (+1) од,
▪️ бойових броньованих машин ‒ 6 037 (+13) од,
▪️ артилерійських систем – 1 999 (+1) од,
▪️ РСЗВ – 418 (+0) од,
▪️ засобів ППО ‒ 212 (+0) од,
▪️ літаків – 283 (+0) од,
▪️ гелікоптерів – 267 (+0) од,
▪️ БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1 707 (+0) од,
▪️ крилатих ракет ‒ 653 (+0) од,
▪️ кораблів/катерів ‒ 16 (+0) од,
▪️ автомобільної техніки та автоцистерн – 4 660 (+8) од,
▪️ спеціальної техніки ‒ 179 (+0) од.

Волинські медики отрималі нові реанімобілі

Чергову партію реанімобілів отримали центри екстреної медичної допомоги Херсонської, Житомирської, Волинської та Сумської областей, а також військові медики підрозділів сил оборони.

Ці «швидкі» були придбані в межах благодійної ініціативи «Рятуємо життя», що триває в мережі торгових центрів Епіцентр К від серпня 2022 року.

Відтоді компанія профінансувала та передала через Міністерство 30 реанімобілів для потреб системи охорони здоров’я. Обіцяють в січні ще нову партію авто.

У Лесиному виші – випуск магістрів. ФОТО

Цьогоріч освітньо-кваліфікаційний рівень «Магістр» за більш як п’ятдесятьма спеціальностями здобули понад 900 студентів Волинського національного університету імені Лесі Українки. Вручення дипломів відбулося сьогодні, 28 грудня.

«На вашу долю випала багато випробувань: спершу - локдаун, тепер – війна, але ви отримали гарну освіту, і це хороший старт для успішної кар’єри. Бажаю сповна реалізуватися у професії, використати увесь свій потенціал і досягти вершин в обраній вами справі», - висловив побажання ректор вишу Анатолій Цьось.

Волинь передала бійцям зимову форму. ФОТО

«Загальне замовлення становить 60 комплектів, які, на жаль, через перебої з електропостачанням не встигають відшити, - зазначив голова обласної ради Григорій Недопад. – По мірі того, як буде надходити замовлення, ми будемо передавати форму нашим захисникам».

Перша партія зимової амуніції вже вирушила до захисників у зону виконання бойових завдань.

Зеленський передав бійцеві з Бахмута відзнаку-відповідь від Байдена

Президент України Володимир Зеленський передав капітану Павлу Чернявському, який командує батареєю HIMARS, відповідь президента США Джо Байдена на відзнаку. Лідер США передав українському захисникові Command Coin.

На Волині нагородили найкращих строковиків-прикордонників. ФОТО

В управлінні та підрозділах Волинського прикордонного загону нагородили військовослужбовців строкової служби, які упродовж року сумлінно виконували завдання з охорони державного кордону.

Не забувайте повідомляти нам про добрі новини у ваших селах, містах, громадах на нашу електронну скриньку [email protected] або за телефоном 050-505-20-30.

А ми чекаємо, поки напишемо головну добру новину ‒ нашу перемогу! Нині ж дякуємо кожному і кожній, хто її наближає!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.