В аптеках Волині з'явились медичні маски і експрес-тести: скільки коштує дефіцитний товар

В аптеках Волині з'явились медичні маски і експрес-тести: скільки коштує дефіцитний товар
В аптечну мережу державного виробничо-торговельного підприємства “Волиньфармпостач” завезли 30 000 медичних масок. Також у мережі за останні дні надійшло майже 8000 респіраторів.

Про це Суспільному розповів керівник підприємства Михайло Півнюк.

З його слів, маски, які раніше коштували від однієї гривні, нині вартують 17. Респіратори з 56-ти здорожчали до 80-ти.

Зі слів Михайла Півнюка, в мережу надійшло 200 експрес-тестів на коронавірус. Це ті, що можуть використовуватися в лікарнях. Частину відправили до трьох волинських медзакладів.

Чи є попит на антисептики і захисні рукавиці – коментує так: “Скажемо так: поки маємо. З рукавичкою є друга проблема – це вичерпані фактично ті запаси, які були ввезені в Україну. Це рукавичка типу нітрилова, латексна. Щось виробляється в Україні, але значна частина ввозиться з різних країн. Що стосується дезінфікуючих – проблема є в тому, що промисловість сьогодні не може індивідуальні, спрейного типу, упаковки самої не вистачає. Наші партнери, і Переяслав, і Дніпро – вони останнім часом нам відправляли в ємностях по 10 навіть літрів”.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Медична мафія рулить! Коштувала гривню,тепер сімнадцять.Нема Сталіна!Дуже шкода!
Відповісти
А де ж бидлячий внтимонопольний комітет? Чи вже взяли мзду?
Відповісти
Саме тому, що в 1930-х роках на Волині не було Сталіна такі коментатори зараз існують.
Бо з`їли би дідуся йолопа односельчани живцем в 1933-му.
Відповісти
«Вірус не циркулює у повітрі, а передається від людини до людини.Коронавірус не здатний переміщатись на далекі відстані. Він є тільки в крапельках, які людина видихає під час кашлю чи чхання. Відстань – це гарантія безпеки. Це фактор переривання епідемічного ланцюга. Тому заразитись неможливо навіть від інфікованої людини, якщо ви знаходитесь на відстані понад 1,5 м.» -Ця інформація чорним по білому написана на офіційному сайті МОЗ України. Любі моі, медичну маску чи респіратор потрібно носити лише хворому чи медпрацівнику, який безпосередньо контактує з хворим, або ж людям, що доглядають за інфікованим.Не дайте фармакологічній мафії заробити на вашій неосвіченості. Бажаю усім нам терпіння і міцного здоров`я.Інформацію отримуйте не лише із ЗМІ, заходьте на офіційні сторінки міністерств, установ.
Відповісти
Марія,Ви впевнені що самі не інфіковані? Інкубаційний період складає як мінімум вже виявилось 14 діб!!Ви уявляєте,скільки може заразити людей несвідома інфікована "особа",і саме головне НЕ НАВМИСНО !!! Носіть маски-подивіться приклад того-ж Китаю !!Всі носять,і навідь коли вже спалах пройшов!! Невже самому важко з куска марлі зробити саморобну і не розкидувати кругом свої бацили??
Відповісти