У Луцьку створили «Народну республіку Сапалаївка»

У Луцьку створили «Народну республіку Сапалаївка»
У соціальних мережах пропонують створити у Луцьку «Народну республіку Сапалаївка».

Так, інтернет-користувачі «тролять» самопроголошену «Донецьку народну республіку», – пише IA ZIK.

У Facebook лучани створили групу «Народна Республіка Сапалаївка», до якої за день долучилися майже чотири сотні журналістів та громадських активістів. У групі зі «стьобом» закликають до створення «НРС», проводячи паралель із самопроголошеною «ДНР».

Сапалаївка – це невеличка річечка, що протікає територією Луцька. «Упродовж тисячоліть узбережжя Сапалаївки було центром Луцька і планети Земля», – іронізують активісти. Із кпинами додаючи, що «саме славна сапалаївська земля дала світові Альберта Ейнштейна і Вольганга Амадея Моцарта».

Вони проводять паралель із пропагандою терористичної «ДНР», стверджуючи: «Мінімальний аналіз обсягів зібраних на Сапалаївщині податків та скерованих сюди дотацій та субвенцій свідчить, що Сапалаївщина годує Україну».

«Але луцька хунта дискримінує славних сапалаївців», – йдеться у повідомленні в групі.

Мовляв, влада «блокує відкриття у казначействі спецрахунку Сапалаївського державного бюджету», а в одній із луцьких шкіл «донині навіть на рівні факультативу не запроваджено вивчення сапалаївської історії».

Отож, активісти продовжують кепкувати із донецьких сепаратистів, вимагаючи під час виборів 25 травня провести референдум про створення «Народної Республіки Сапалаївка».
Тим часом у групі з іронією вже почали роздавати «посади» і визначати «транзитні візи» для лучан, які проїжджатимуть мостами над Сапалаївкою.

Зробили і проект «конституції НРС».

Обіцяють видавати і паспорти «Народної республіки Сапалаївка».
«Про паспорти: до 18 червня ви зможете написати заяву у нашому штабі на збереження нинішнього громадянства, хто цього не зробить – автоматично стає жителем нашої найвільнішої з усіх незалежних держав... да-да! і то вам не жарти!» – йдеться у повідомленні в групі.

проект «конституції НРС»
проект «конституції НРС»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А може створимо «Народну республіку Пустовітівку»?
Відповісти
В ЮНОСТИ , КОГДА ЕЩЕ УЧИЛСЯ В ТЕХНИКУМЕ СОВЕТСКОЙ ТОРГОВЛИ , МЫ ЧАСТО С ПАЦАНАМИ ХОДИЛИ через САПАЛАЕВКУ ПО РАЗНЫМ МОСТИКАМ В ПАРК НА ГОРЕ,в сторону ул.Шопена (хотя это и не парк как бы был). Места там малолюдные были.. Шпанили, бродили, выпивали... А теперь вот, гляди ж ты целая да еще НЕЗАВИСИМАЯ-РЕСПУБЛИКА! Кто мог подумать тогда, при Советской власти и тоталитарном режиме,что будут такие вольности...И не надо ходить на занятия в техникум, и директор с учителями побоку, и сами себе власть. Да здравствует молодая и независимая!!! НО...у меня мама до сих пор живет на Кичкаривци(впрочем, там всю жизнь и прожила). Ей уже 89 лет. Я к чему?ююю А нельзя ли так сделать ребята, что бы и Кичкаривку объявить СВОБОДНОЙ от Луцка РЕСПУБЛИКОЙ??? пУСТЬ БЫ МАМА НА СКЛОНЕ ЛЕТ ПОРАДОВАЛАСЬ СВОБОДЕ. Гражданство бы поменяла и т.д. И я порадовался бы - все какое то разнообразие в нашей монотонной жизни...
Відповісти
республіку лапайдухівку! Сала хероям...
Відповісти
Хочу бути міністром фінансів у новоспеченій республіці
Відповісти
Раніше (ще з древніх часів) наша річечка називалась надзвичайно гарно - Яровиця. Бо протікала вона біля однойменного села Яровиця (тепер це територія де вул. Винниченка, к-тр Промінь і оте опудало - Кормокомбінат, який колись совєти вліпили на навищій точці колишнього села Яровиця). Моя бабця розповідала, що був час (20-ті роки минулого століття)коли її води були надзвичайно чисті (нижче по течії де вона втікає в Стир воду набирали з Стиру і на ній готували їжу!). Такий чистий Стир ще досі протікає в районі Берестечка (видимість під водою до 10 метрів).
Зараз взялись наводити порядок з руслом нашої річечки, але це технічний крок. Пропоную ще й наступний - повернути річеньці її прадавнє імя - Яровиця. І напевне, що вона відродиться (як назвеш корабель...). Адже, коли вулицю, яку совєти назвали прізвищем ката Жданова, з здобуттям незалежності переіменували на Яровицю - заглох кормокомбінат (і тепер його нарешті зносять). Отже напевне, що коли ми повернем річці її власне імя - вона очиститься і стане нашою окрасою і радістю.
А память про брудну й смердючу Сапалаївку кане в небуття, як і всі інші брудні ЛН- та ДН-нерскі "республіки".
І через сонячний Луцьк (Лучеськ - від слова ЛУЧ-ПРОМІНЬ) понесе свої чисті води сяюча ЯРОВИЦЯ (я-РА = я-Сонце).
Пропоную розпочати цей проект і реалізувати повернення річці прадавньої назви. Говорив з поважними нашими істориками - готові підримати.

Відповісти
Гарна ідея, плюсую!
Відповісти
про заглохший кормокомбинат подробнее, пожалуйста.
Відповісти
ги - скляк та й зГИнув. Що ще?
Відповісти
Геть "республіку" Сапалаївку! Хай бринить чистими водами річенька Яровиця у Великій, вільній і суверенній Україні!
Відповісти
А я могу в Сапалаевке организовать министерство энергетики, строительства и впридачу открою парочку элитных VIP-казино с русским покером и блекджеком.
Відповісти
А ещё обещаю вернуть Сапалаевке её исконно исторические земли от ГПЗ-28 и до 40-го квартала вместе с Киверцами!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку створили «Народну республіку Сапалаївка»
19 травень, 2014, 14:48