Добрі новини від ВолиньPost за 19 січня

Добрі новини від ВолиньPost за 19 січня
На Водохреще хочеться побажати нашим читачам і читачкам лише світлого, справжнього і чистого. Нехай усі біди минають Україну, а 2023-ий рік стане Переможним!

І традиційно нагадуємо про добрі новини. Сьогодні, 19 січня, ми писали про таке:

США виділяють $125 мільйонів на ремонт енергосистеми України

Адміністрація президента США Джо Байдена скерує 125 мільйонів доларів на електричні компоненти та інші матеріали, які допоможуть ремонтним бригадам в Україні усувати наслідки російських ударів по енергетичній інфраструктурі.

Серед іншого, кошти будуть спрямовані на закупівлю резервного живлення для систем водопостачання та централізованого теплопостачання Києва. Фінансування також допоможе поповнити запаси газових турбін, трансформаторів та іншого енергетичного обладнання.

ЗСУ за минулу добу знищили ще 760 російських окупантів

Росія вже втратила у війні з Україною близько 118 530 військових. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.01.23 орієнтовно склали:

особового складу - близько 118530 (+760) осіб;
танків - 3136 (+6);
бойових броньованих машин - 6235 (+10);
артилерійських систем - 2122 (+14);
РСЗВ - 442 (+0);
засобів ППО - 220 (+0);
літаків - 287 (+0);
гелікоптерів - 277 (+1);
БПЛА оперативно-тактичного рівня - 1882 (+6);
крилатих ракет - 749 (+0);
кораблів/катерів - 17 (+0);
автомобільної техніки та автоцистерн - 4896 (+7);
спеціальної техніки - 190 (+0).

Запускають ще один потяг, який курсуватиме через Волинь

Укрзалізниця розширює мережу залізничного сполучення для жителів північного Полісся та Волині і призначає новий поїзд №114/113 Львів — Харків.

З 1 лютого по непарних числах поїзд вирушатиме зі Львова о 18:06 через Червоноград, Ковель, Вараш, Сарни, Житомир та інші станції, прибуваючи до столиці о 09:28. Прибуття до Харкова через Ворожбу та Суми — о 19:15.

Зворотно по непарних числах з 3 лютого рейс відправлятиметься з Харкова о 06:52, надаючи жителям Харкова, Сум та інших міст ранкове сполучення з Києвом. Зі столиці о 16:00 поїзд рушає до Житомира, й далі через Полісся з прибуттям до Львова о 07:04.

Таким чином, жителі північного Полісся та Волині отримають не лише нове сполучення з Сумами, Харковом та іншими містами, а ще й щоденний поїзд до Львова та Києва.

Співак YAKTAK з Волині випустив щемливу пісню «Коли болить душа». ВІДЕО

Уродженець Старої Вижівки Ярослав Карпук (YAKTAK) випустив нову пісню, яка має назву «Коли болить душа».

Прем'єра відбулася сьогодні, 19 січня.

Кліп знятий на руїнах Вінницького будинку офіцерів, які залишила за собою Російська Федерація. На відео школярі одного із навчальних закладів спускаються до бомбосховища і чекають там закінчення повітряної тривоги, співаючи із вчителем пісню.

Аби переглянути відео, натисніть на заголовок

Як воїни 14 ОМБр пірнали у річку на Водохреще. ФОТО

Святкові богослужіння та освячення води капелани, отці Ігор та Володимир, провели на березі водойм, біля мистецькі вирізаних із льоду і оздоблених водохрещенських хрестів, поблагословивши воїнів на звитяжну службу та Перемогу.

Аби переглянути відео, натисніть на заголовок

Британія передасть Україні 600 ракет

Уряд Великої Британії в рамках військової допомоги передасть Україні 600 ракет типу «повітря-земля» для захисту від російської агресії.

За словами глави Міноборони Британії Бена Воллеса, 2023-й рік буде роком, коли світ покаже Путіну, що союзники України продовжать її підтримувати.

Міністр також зазначив, що Британія передасть Україні 14 танків типу Challenger 2.

На Водохреще на Волині одружився військовий зі своєю коханою. ФОТО

Тарас Неведюк несе службу у лавах Збройних сил України, нині перебуває на реабілітації у зв’язку з пораненням, тож, прийшовши у короткотривалу відпустку, спланував разом із нареченою Оленою Кокиць важливу подію. Шлюб пара уклала сьогодні, 19 січня, у Городищі.

Привітати молоде подружжя зібралися найрідніші. Вони побажали молодятам довгих і щасливих років життя, кохання та розуміння й, звісно, якнайшвидшої перемоги.

На День Соборності у Луцьку створять «Ланцюг єднання»

У Луцьку в День Соборності України відбудеться акція «Ланцюг єднання» з метою належного відзначення Дня Соборності України 22 січня 2023 року о 12:00 год.

Не забувайте повідомляти нам про добрі новини у ваших селах, містах, громадах на нашу електронну скриньку [email protected] або за телефоном 050-505-20-30.

А ми чекаємо, поки напишемо головну добру новину ‒ нашу перемогу! Нині ж дякуємо кожному і кожній, хто її наближає!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Добрі новини від ВолиньPost за 19 січня
19 січень, 2023, 23:36