З 2014-го виховав сотні видатних бійців: попрощались з головним сержантом «Хартії», лучанином Олександром Ющенком

З 2014-го виховав сотні видатних бійців: попрощались з головним сержантом «Хартії», лучанином Олександром Ющенком
Сьогодні, 26 квітня, у Луцьку в Свято-Троїцькому Кафедральному соборі відспівали головного сержанта бригади “Хартія” Національної гвардії України Олександра Ющенка.

Про це повідомили у Луцькій міській раді.

Військовослужбовець, 1986-го року народження, загинув 23 квітня під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області.

Провести військовослужбовця в останню дорогу прийшов Луцький міський голова Ігор Поліщук, побратими, родина та чимало лучан.

Поховали Героя у секторі військових поховань на міському кладовищі у селі Гаразджа.

"Загинув друг, один з кращих з нас. Воїн, який з першої миті викликав повагу та захоплення. На війні з самого початку, з 2014 року. Чіткий, точний, вимогливий до всіх, а передусім до себе, фанат та провідник жорсткої дисципліни та організації, який виховував та керував прикладом, самим собою. Він був тим рідкісним професіоналом, якому можна було довірити незнайомих людей, і він гарантовано робив з них якісних солдат, він був винятково відповідальним і працював на результат.

Головний сержант бригади, який був зразком сержантського корпусу, та виховав сотні видатних бійців. Він був одним з тих, хто створював піхотний батальйон за стандартами НАТО у складі 4-ої бригади швидкого реагування Нацгвардії, він був одним з тих, створював бригаду Хартія", - написав про волинського Героя головний редактор інтернет-порталу "Цензор.нет" Юрій Бутусов.

"Прошу відписати усіх, хто знає сержанта Капу, та хоче розповісти про нього історії, як він тренував та виховував бійців - пишіть, буду знімати відео про його життя. Не забуду ніколи", - додає військовий журналіст.

Інформаційне агентство ВолиньPost висловлює щирі співчуття близьким загиблого Героя. Вічна пам'ять!



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З 2014-го виховав сотні видатних бійців: попрощались з головним сержантом «Хартії», лучанином Олександром Ющенком
26 квітень, 14:14