Поки на власні очі не побачимо системи GPS у маршрутках, права їздити не дамо, - мерія

Поки на власні очі не побачимо системи GPS у маршрутках, права їздити не дамо, - мерія
Усі машини, які подаватимуть на конкурс пасажирських перевезень, повинні бути обладнані GPS-пристроями.

Про це йшлося 6 грудня під час засідання конкурсного комітету.

Апарати мають бути сумісні з системою MAК (Мультимедійний автоматизований комплекс) підприємства «Візор», яка може відстежувати рух автомобілів.

Конкурсний комітет буде перевіряти фактичну наявність систем в автомобілях, аби перевізники не змогли затягувати процес встановлення навігації у подальшому.

У попередні роки умовою перемоги в конкурсі було встановлення GPS-навігації протягом кількох місяців після проведення конкурсу.

«А то кажуть, що GPS є, а потім ми виїжджаємо на місце, а вони будуть нам компостувати мізки, що встановлять через місяць, що щось затримується. А потім підуть суди-пересуди», - припускає заступник голови комітету, депутат міської ради Роман Бондарук.

Системи GPS необхідні для контролю за графіком руху маршруток: завдяки системі MAК, можна відстежити де знаходиться і як їздить потрібний маршрут. Також навігація дозволить озвучувати маршрути, що необхідно для людей з проблемами зору.

Нагадаємо також, що цього літа презентували новий сервіс, що дозволяє вибрати найоптимальніший маршрут у місті.

На конкурс перевізників у Луцьку подали заявки четверо претендентів. Кінцевим терміном подання документів стало 30 листопада.

Отож, за право перевозити лучан змагатимуться АТП № 10701, АТП №1, Волиньавтомотосервіс та Луцьке підприємство електротранспорту. Раніше міський голова Микола Романюк сподівався, що до конкурсу залучаться перевізники з інших міст.

Конкурс відбудеться 17 грудня. На результати впливатиме дотримання перевізниками екологічних стандартів, санітарних та трудових норм, встановлення системи GPS та відсутність офіційних скарг на перевізників.

Нагадаємо також, що нещодавно виконавчий комітет розірвав тимчасовий договір з ЛПЕ та уклав тимчасовий договір з підприємством «Волиньавтомотосервіс» на маршрут №47 до проведення конкурсу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Голевський Санрайз мабуть забули.
Відповісти
Останні новини
Поки на власні очі не побачимо системи GPS у маршрутках, права їздити не дамо, - мерія
06 грудень, 2012, 13:26