Історії, що надихають: добрі новини від ВолиньPost за 5 квітня

Історії, що надихають: добрі новини від ВолиньPost за 5 квітня
Хоч повномасштабна війна у країні вирує вже сорок першу добу, а всю мережу заполонили тривожні звістки, добрі новини є щодня. Щоразу ми зустрічаємо неймовірних людей, які захоплюють та надихають своїми світлими вчинками, і щоразу радіємо успіхам наших вояків, які борються за нашу незалежність.

Інформаційне агентство ВолиньPost уже традиційно підготувало підбірку добрих новин. У щоденній рубриці ми нагадуємо про найкраще, що трапилося за день в Україні та на Волині зокрема. Зберігайте спокій, холодний розум та позитив, і ми обов'язково переможемо агресора.

Вівторок, 5 квітня

Щонайменше трьох воїнів з Волині звільнили з російського полону

У ході другого обміну полоненими додому повертаються 86 українських військовослужбовців, із них троє – жителі Камінь-Каширського району.

Скільки рашистів і озброєння ворога вже знищили українські воїни

І традиційна добра статистика. Загальні бойові втрати противника з 24 лютого до 5 квітня орієнтовно склали:

‒ особового складу - близько 18500 осіб,
‒ танків ‒ 676 од,
‒ бойових броньованих машин ‒ 1858 од,
‒ артилерійських систем – 332 од,
‒ РСЗВ - 107 од,
‒ засоби ППО - 55 од,
‒ літаків – 150 од,
‒ гелікоптерів – 134 од,
‒ автомобільної техніки - 1322 од,
‒ кораблі /катери - 7 од,
‒ цистерн з ПММ - 76,
‒ БПЛА оперативно-тактичного рівня - 94,
‒ спеціальна техніка - 25,
‒ пускові установки ОТРК/ТРК - 4.

Зірка мережі 3-річний Лео та його родина вирвалися з Ірпеня й тепер живуть на Хмельниччині

Сім’я оселилась в одному із сіл на Хмельниччині. Місцеві одразу взяли під свою опіку відкритих і позитивних гостей — регулярно передають діткам свіже молоко, сир тощо.

А зараз усе село пишається тим, що у них живе справжня зірка. Адже виконання 3-річним Леоном Гімну Січових Стрільців «Ой, у лузі червона калина» стало справжнім хітом у мережі.
Відвідали родину і поліцейські офіцери. Правоохоронці привезли дітям різні смаколики і подякували Леону за пісню, яка підіймає бойовий дух.

Працівники волинського вишу віддадуть українській армії частину зарплати

Ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось запропонував перерахувати на офіційні рахунки ЗСУ одноденний заробіток кожного працівника, адже від того, наскільки швидко українська армія зупинить і переможе ворога, залежить ефективність нашої діяльності, майбутнє нашої держави. Таку ініціативу радо підтримали члени вченої ради.

Історія порятунку: у Бучі поліцейські визволили собаку із вщент розбитої автівки

Патрульні знайшли собаку в автомобілі, який був ущент розбитий. Пес спав на розбитому склі на підлозі і був дуже виснажений. Але вже невдовзі чотирилапого оглянув ветеринар, а один із патрульних забрав його до себе.

Зеленський підписав закон про «нульове розмитнення» автомобілів

Згідно із законом, імпорт цілого ряду транспортних засобів для фізичних осіб буде відбуватись без сплати податків – ПДВ, ввізного мита та акцизу. Причому йдеться не про автомобілі для військових формувань, а для особистого використання, нові та вживані.

ЄС запровадив ембарго на вугілля з РФ

Євросоюз повідомив про п’ятий пакет санкції проти РФ у відповідь на звірства у Бучі, до якого увійшло вугільне ембарго проти агресора та заборона транзакцій з чотирма чільними російськими банками.

«Ти надихаєш нас усіх»: 14-річний хлопець з Луцька став волонтером

14-річний школяр з Луцька Андрій відпросився у батьків, аби волонтерити у центрі допомоги ЗСУ «Ангар». Він стукав у всі двері і нарешті добився свого. Поки хлопець працював, ділився абсолютно дорослими і свідомими думками. Каже, що в Україні зараз дуже непрості часи, тому для нього важливо допомагати.

Скільки на Волині народилося діток та одружилося пар під час війни

Нині закохані і в час війни присягають на вірність одне одному, народжують в укриттях та під звуки сирен. З 24 лютого до 31 березня 2022 року на Волині відділи ДРАЦС зареєстрували 609 шлюбів та внесли 931 актовий запис до реєстру про державну реєстрацію народжень.

Українські воїни знищили три танки

Українські десантники продовжують сміливо захищати державу та знищувати окупантів і їхню техніку.

"Зокрема, сьогодні в одному з районів виконання завдань, мобільними протитанковими розрахунками 95-ї окремої десантно-шурованої бригади ДШВ ЗС України було знищено три танка та автомобільний паливозаправник підрозділу ЗС РФ", - повідомили захисники.

Дякуємо кожному, хто причетний до цих добрих звісток! А головне ‒ спасибі нашим ЗСУ!

Повідомляйте нам про добрі новини у ваших селах, містах, громадах на нашу електронну скриньку [email protected] або за телефоном 050-505-20-30.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Історії, що надихають: добрі новини від ВолиньPost за 5 квітня
05 квітень, 2022, 23:28