Добрі новини від ВолиньPost за 7 травня

Добрі новини від ВолиньPost за 7 травня
У час, коли наші захисники щоденно мужньо відстоюють незалежність України, нам, бійцям інформаційного фронту, важливо підтримувати переможний дух. Його ми черпаємо від добрих звісток про наших військових, які з кожним днем наближують перемогу. Ми щиро ділимося позитивними новинами з вами, нашими читачами.

Сьогодні, 7 травня, Добрі новини від ВолиньPost зібрали для вас лише оптимістичні події цього дня.

США навчили понад 200 українських військових поводитися з гаубицями М777

США навчили понад 200 українських військовослужбовців поводженню з американськими гаубицями M777. Також 15 українських військових пройшли навчання роботі з мобільною радіолокаційною системою ППО Q-64 та ще 60 – бронетранспортерами M-113. Тож майже всі гаубиці, які США обіцяли Києву, вже перебувають «в українських руках».

Росія втрачає найбоєздатніші підрозділи і передове обладнання, – британська розвідка

Війна в Україні завдає серйозної шкоди одним з найбоєздатніших підрозділів і найбільш передовим силам Росії. Російській Федерації знадобиться значний час і витрати для відновлення своєї армії. Особливо важко буде замінити модернізоване та вдосконалене обладнання через санкції, які обмежують доступ Росії до критичних мікроелектронних компонентів.

Більше 25 тисяч вбитих солдат: втрати окупантів в Україні

Від початку повномасштабної війни російська армія втратила в Україні 25100 солдатів. Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 07.05 орієнтовно склали:

особового складу - близько 25100 (+200) осіб ліквідовано,
танків ‒ 1122 (+12) од,
бойових броньованих машин ‒ 2713 (+27) од,
артилерійських систем – 509 (+7) од,
РСЗВ - 172 (+1) од,
засоби ППО - 84 (+1) од,
літаків – 199 (+0) од,
гелікоптерів – 155 (+0) од,
автомобільної техніки та автоцистерн - 1934 (+8) од,
кораблі /катери - 11 (+0) од,
БПЛА оперативно-тактичного рівня - 341 (+17).
спеціальна техніка - 38 (+0),
крилаті ракети - 90 (+0).

На Волині конфісковані з російських фур акумулятори і шини передали на потреби військових

Згідно з рішенням Ради оборони області конфісковані з російських фур акумулятори і шини були націоналізовані і відправлені на потреби військових частин на території Волині.

Захисники знищили ворожий катер біля острова Зміїний

В акваторії Чорного моря біля острова Зміїний українські захисники знищили російський катер типу "Серна". "Зміїний був одним із знакових об'єктів на початку цього вторгнення, він став символом міцної скелі нашої непохитності і розбиття найнаполегливіших зусиль ворога", - наголошують в Оперативному командуванні "Південь".

Громада в Луцькому районі перейшла в ПЦУ

У Свято-Троїцькій церкві в селі Городище Луцького району моляться і місцеві, і мешканці сусідніх Григоровичів та Мартинівки. Десятки років храм підпорядковувався московському патріархату. Нарешті віряни вирішили це змінити і вийти з лона російської церкви.

З «Азовсталі» евакуювали всіх жінок, дітей та людей похилого віку, – Верещук

Із заводу "Азовсталь" вивезли всіх жінок, дітей та людей похилого віку. Цю частину маріупольської гуманітарної операції завершено. Віримо, що вдасться вийти з оточення українським солдатам та цивільним особам, які ще перебувають в блокаді.

Там, на фронті, хлопці і дівчата відстоюють незалежність цілої країни. Наша рубрика - це привід гордитися нашою армією та кожним українцем, які б`ються за кожен дім і кожну людину. Вірте у Збройні сили України! І не забувайте повідомляти нам про добрі новини у ваших селах, містах, громадах на нашу електронну скриньку [email protected] або за телефоном 050-505-20-30.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.