Переходь на світлу сторону: все більше українців обирають українську мовою свого гаджету*

Переходь на світлу сторону: все більше українців обирають українську мовою свого гаджету*
За даними сервісу Locator.ua, впродовж останніх 9-ти місяців, все більше українців обирають українську не лише мовою офіційного та повсякденного спілкування, а й навіть переводять на неї свої гаджети: смартфони, планшети та ноутбуки.

Зокрема, у своїй статті: https://locator.ua/blog/2023/08/ukrayinczi-prodovzhuyut-vidmovlyatys-vid-rosijskoyi-movy-u-pobuti-i-v-programnomu-zabezpechenni/, онлайн-видання наводить такі дані: з листопада 2022 року по липень 2023 року, згідно даних дослідження, в гаджетах українців на 25% більше стала використовуватися українська мова, що є неабияким успіхом за всю історію діджиталізації України, при цьому використання російської як мови програмного забезпечення впало на 12%, і це не зважаючи на той факт, що більшість українців не мають змогу оновити гаджет з початку вторгнення на територію України російської навали.

Як стверджують спеціалісти, і соціологічні дані це підтверджують, із заданою тенденцією, вже через 12 місяців кожен другий мобільний прилад, власником котрого є українець, буде розмовляти солов’їною мовою.

Нагадаємо, що це ж видання навесні 2023-го опублікувало дані про те, що напередодні Великодня кількість запитів по пошуку церков Православної церкви України виріс на 500%, що переконливо свідчить про переваги та переконання українців.

За даними досліджень ЮНЕСКО, ефективність навчання в молодшій школі підвищується на 30% та напряму впливає на весь подальший інтелектуальний потенціал дитини, якщо перші роки навчання в школі вона спілкується виключно рідною мовою, мовою своїх предків, навіть якщо в країні існує інша офіційна чи неофіційна мова спілкування, навіть якщо саме нею батьки спілкуються вдома. Так само мова народу впливає і на дорослих, знижується рівень стресу, розслаблюються м’язи, вирівнюється пульс та дихання, в організмі запускаються процеси саморегуляції та саморегенерації. Тож має сенс заведення корисних для українського здоров’я та самоідентифікації звичок, яких варто навчати дітей з перших років життя, аби дати їм максимум знань та захисту.

Не тільки говорити, але й думати українською – це та мета, яку сьогодні ставить перед собою кожен українець, не дивлячись на те, що впродовж поколінь російська пропаганда забороняла використовувати українську, криваво придушуючи будь-які спроби української еліти.

На сьогоднішній день, в епоху цифрових технологій, численні дослідних даних Big Data мають доступ до даних, аналіз яких показує, що російська все ще є найбільш використовуваною мовою на території України, зокрема це стосується онлайн спілкування та налаштувань смартфонів, навігаторів, смарт-годинників, і так далі. Але всі ці дані є відображенням наших рішень, котрі кожен з нас приймає щодня. Тож робімо правильний вибір і довіряймо лише надійним джерелам інформації з українською мовою спілкування.

До речі, створений українцями і для українців сервіс Locatr.pl, працює також і в Польщі, і представляє собою зручний маркетплейс послуг та сервісів в Польщі, що допоможе Вам знайти свого майстра-перукаря, або будь-яку іншу послугу поблизу і від людини, що точно спілкується українською.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: locator, мова
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Переходь на світлу сторону: все більше українців обирають українську мовою свого гаджету*
31 липень, 2023, 16:37